top of page

Nárůst turistů z Asie, Pravidelné spojení mezi Prahou a Pekingem


Letiště Václava Havla Praha dnes přivítalo Airbus A330 letecké společnosti Hainan Airlines, která dnešním dnem zahájila pravidelné spojení mezi Prahou a Pekingem. Cestující budou moci lety využít třikrát týdně, a to v pondělí, ve středu a v pátek - Hainan Airlines Global.

V prvních šesti měsících roku se do Prahy vypravilo o 7,4 % více turistů než ve stejném období loni. V souhrnném počtu 2 906 494 hostů převažovali v prvním pololetí hlavně Němci, Američané a Britové, do první desítky nejčastěji přijíždějících hostů se nově dostali Jižní Korejci. V hlavním městě se však ubytovalo i o 15 procent více domácích turistů.

Prahu si za svůj turistický cíl stále častěji vybírají hosté z Jižní Koreje, z Číny nebo Indie. V prvním pololetí k nám přijelo o 68 procent více Korejců, Číňanů jsme zaznamenali o 34 procent více než v předešlém roce. Stále více hotelu také překládá své webové stranky do Čínského jazyka.

Němců, kteří již tradičně zaujímají 1. místo v TOP 10 žebříčku zdrojových zemí, přijelo do hlavního města v porovnání s Američany dvojnásobně více, zhruba 360 000. USA si díky poklesu návštěvnosti z Ruska o jednu příčku v celkovém pořadí polepšily. Velká Británie se meziročně posunula z 5. místa na třetí s počtem 167 000 hostů, Rusko se s cca 146 000 hosty naopak propadlo z druhého na páté. Z pololetního pořadí TOP 10 zmizelo Španělsko a naopak se v něm nově objevila Jižní Korea, která loni zaujímala 13. pozici, o rok předtím dokonce 20. místo.

zdroj www.prague.eu

bottom of page